tandlæge

10 tandhygiejnetips til at holde dine tænder rene og sunde

10 tandhygiejnetips til at holde dine tænder rene og sunde

editorial

Mange af os går rundt med en forestilling om, at det er umuligt selv at holde vores tænder rene og sunde. Men det er faktisk ikke så svært – du skal blot huske på nogle enkelte ting! I denne artikel vil vi give dig 10 tips til bedre tandhygiejne, som du kan benytte dig af hver dag.

1. Børst dine tænder to gange om dagen med fluoridtandpasta – en gang om morgenen og en gang om aftenen, inden du går i seng.

2. Brug tandtråd dagligt for at fjerne plak og madpartikler fra mellem tænderne.

3. Brug mundskyl for at reducere bakterier og friske din ånde op.

4. Begræns sukkerholdige og syreholdige fødevarer.

5. Spis en afbalanceret kost med masser af calcium og D-vitamin, som er afgørende for sunde tænder.

tandlæge

Følg også disse råd for dine tænders skyld

6. Besøg din tandlæge to gange om året til regelmæssig kontrol og rensning.

7. Hvis du har en tandbøjle eller andre tandlægeapparater, skal du sørge for at følge tandlægens anvisninger om, hvordan du skal tage dig af dem.

8. Glem ikke at bære tandbeskytter, når du dyrker sport eller andre aktiviteter, der kan forårsage skader på dine tænder eller dit tandkød.

9. Hvis du skærer tænder om natten, kan du spørge din tandlæge om en specialtilpasset natbeskytter, der beskytter dine tænder mod slibekraften og lindrer eventuelle kæbesmerter.

10. Stop med at ryge, da det øger din risiko for tandkødssygdomme og andre mundhygiejneproblemer.

Ved at følge disse enkle råd kan du holde dine tænder sunde og stærke i mange år fremover. Sørg for at besøge din tandlæge to gange om året og praktiser gode mundhygiejnevaner hver dag! Du vil blive glad for, at du gjorde det.

Desuden vil din tandlæge i Hinnerup være imponeret over dig, at du benytter dig af disse tips, og det kan også betyde, at det bliver et billigere besøg, når du skal til tandlægebesøg hos vedkommende næste gang.