Tandretning københavn

Man skal have udført den tandretning

Man skal have udført den tandretning

editorial

At få rettet tænder er en vigtig beslutning og kræver en del planlægning. Det er vigtigt at forstå processen, så du kan træffe et velinformeret valg.

Først skal du rådføre dig med en kvalificeret ortodontist – det kan være ved en tandretning København – som vil vurdere dine individuelle behov og give dig behandlingsmuligheder. I de fleste tilfælde bruges bøjler til at flytte tænderne til den ønskede position; andre behandlinger som f.eks. klare justeringsapparater kan dog anbefales afhængigt af din unikke situation.

Med en tandbøjle fastgøres særlige bøjler på den forreste overflade af hver tand og forbindes derefter med tråd eller gummibånd for at lægge et let pres på tænderne over tid. Ortodontisten vil med jævne mellemrum justere disse komponenter på baggrund af, hvor hurtigt dine tænder reagerer på behandlingen.

Tænk over, hvad der skal gøres og ikke gøres, mens dine tænder rettes

Tandretning københavn

Klare justeringsskinner, som f.eks. Invisalign, er specialfremstillede gennemsigtige plastbakker, der passer over dine tænder. Skålene flytter gradvist tænderne på plads og kan fjernes, når du spiser eller børster tænder.

Uanset hvilken behandling du vælger, er det vigtigt at følge alle din ortodontists anvisninger, mens du bærer bøjle eller klare tandbøjler. Dette omfatter brug af speciel tandpasta og mundskyl samt regelmæssige besøg hos ortodontisten til kontrolbesøg. Det betyder også, at du ikke må springe nogen aftaler over, og at du skal være forsigtig med, hvad du spiser, så der ikke sætter sig noget fast i bøjlerne.

 

Hvad må man ikke spise, mens man har tandbøjle på?

Klæbrige og hårde fødevarer som karamelæbler og popcorn kan sætte sig fast i tandbøjlen, hvilket kan føre til huller eller andre skader. Fødevarer som nødder, hårdt slik og tyggegummi bør også undgås.

Med regelmæssig vedligeholdelse og pleje vil du snart få et smukt smil, når dine tænder rettes op. Så sørg for at følge din ortodontists anvisninger for at opnå de bedste resultater!

Ved at tage disse skridt er du med til at sikre, at dine tænder forbliver lige, selv efter at behandlingen er afsluttet. Husk, at lige tænder ikke kun styrker din selvtillid, men også er med til at holde din mund sund hele livet igennem. Så sørg for at få foretaget tandregulering!