Amerikanske pandekager vs. danske pandekager

Amerikanske pandekager vs. danske pandekager

Der er en væsentlig forskel på amerikanske pandekager og danske pandekager, så hvis man ikke ved bedre og tror, at man kan få en pandekage, som Rasmus Klump kan lide dem, hvis du bestiller dem ovre på den anden side af Atlanten, så bliver du nok skuffet – eller overrasket.

For godt kalder man tingene det sammen, men der er meget forskel på dem, og her tænker vi ikke på, at der er forskel på madpandekager, mexicanske pandekager og dessertpandekager, for det er den sidste slags, vi skal se på her.

Forskellen er dog blandt andet, at amerikanerne kan lide at spise den slags til morgenmad også, men det hænger nok også sammen med deres livsstil, hvor de er vant til at fylde sig med tomme kalorier, fedt og sukker.

Sådan adskiller amerikanske pandekager sig 

Hvis du har set film eller dokumentarer, hvor man ser amerikanske pandekager, så er du lidt på vej derhen, men modsat de danske, hvor de er tynde, og man kan sutter syltetøj i, ekstra sukker eller is, så er der amerikanske pandekager markant tykkere.

Og så kan de lide at spise dem med sirup.

Det vil sige, at det kan blive en klæg og tung omgang at spise amerikanske pandekager, hvorfor man skal være varsom med at tro, at man kan spise tilsvarende af amerikanske pandekager, som man kan med de danske.

Amerikanerne kan også godt lide at lave et bjerg af de pandekager og plaske en omgang sirup udover dem, hvorfor det forventes, at man spiser dem igennem.

De her pandekager skal også oftest spises med kniv og gaffel, hvor det er lidt lettere at spise de danske med hænderne, selvom man bliver snasket uanset hvad.

Hvis du gerne vil prøve amerikanske pandekager, så behøver du ikke tage helt til USA, for du kan bare prøve nedenstående opskrift:

https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/4209/amerikanske-pandekager 

Luk menu