ammevejledning

Ammevejledning kommer ikke bare af sig selv

Ammevejledning kommer ikke bare af sig selv

editorial

Mennesket har overlevet i flere tusinde af år som den moderne race, som vi er, så det kan måske undre nogle, at der findes folk derude, som der har brug for at lære, hvordan man ammer.

Men for det første er al begyndelse jo svær, og det er ikke for alle mennesker, at den slags kommer naturligt.

Desuden er der jo tale om en synergi mellem barn og moder, og den opstår ikke bare altid af sig selv, og når den er så essentiel, da det er barnets første kontakt med omverden og den samt dem, der skal give en tryghed, så skal den amning fungere.

Desuden er der jo mange mørketal, som vi aldrig lærer at kende, hvor der nok er nogle mennesker og dermed babyer, som der aldrig lærte at amme, og så har de ikke klaret den.

For andre virker det måske kun med nød og næppe at få ammet, og det er ikke behageligt, så man skal lige have rettet det til.

ammevejledning

Ammevejledning er vigtig for mange mødre

Selv hvis man har haft flere børn tidligere, så er det ikke sikkert, at det bliver lige så nemt med den næste, når man er blevet ældre, og man har ammet mange børn.

Det skal også være en god oplevelse for den lille unge, og den kan jo ikke sætte ord på, om det virker eller ej, men man kan se, hvis den ikke får noget ind via amning – og det er ikke så heldigt.

Desuden er det også meget individuelt, hvad der fungerer for den ene mor med ammevejledning i forhold til den næste, så det skal også tilpasses derefter.

Og man skal have kyndige folk til at give en den vejledning i at amme, så det er ikke bare noget, man læser sig til på nettet, for det skal læres.