autisme

Autisme er ikke en dødsdom

Autisme er ikke en dødsdom

Det er måske lidt hårdt sat op, at man sammenligner autisme med en dødsdom, men det er for at få din opmærksom og få lært lidt omkring folk med autisme, for selvom de måske kan virke afvigende for den almindelige befolkning, så er de bestemt ikke farlige.

Man kan hurtige komme til at sammenligne dem med psykisk handicappede, underudviklede mennesker eller folk med særlige behov generelt.

Nogle kan der være brug for dette, da der kan komme mere med i “pakken” med autisme, da man ser mange diagnoser bliver stillet samtidig, selvom det ikke er altid er korrekt.

Der kan være overlap eller antydning af andet, mens man har autisme, men autisme er ikke, at man sidder i en stol og savler hele dagen.

De seje mennesker er autister!

Du skal heller ikke være bange for, at autisme smitter (det er der nogle, som der tror på, at det gør), men hvis det gjorde, kunne det måske være smart at få lidt af det på sig faktisk.

Det vil sige, at det måske ikke er et ønskværdigt scenarie, men nogle autister er faktisk dem, som har frembragt nogle af de største opfindelser og landvindinger her i verden!

Måske kan de virke afskårede og akavede i sociale almindelige sammenhænge, fordi de ikke har de evner eller forståelse for situationerne, men samtidig kan de så fokusere skarpt på et enkelt emne, som de så også ender med at blive eksperter i.

Derfor ser man også, at den slags mennesker kan besidde store stillinger, mens de måske samtidig har en støtteperson til at hjælpe dem.

De er slet ikke farlige at være iblandt, og de vil gøre deres ypperste for ikke at træde folk over tæerne – bogstaveligt og figurativt – og de prøver hele tiden at afkode sociale koder, som vi andre tager for givet.