stressbehandling

En effektiv stressbehandling kan hjælpe dig på fode igen

En effektiv stressbehandling kan hjælpe dig på fode igen

Er du blevet diagnosticeret med stress, og derfor sygemeldt fra dit arbejde? Så kan du med fordel opsøge en dygtig autoriseret psykolog, som kan hjælpe dig igennem forløbet og sikkert ud på den anden side med en professionel stress behandling.

Hvorfor er stress farligt?

Stress er i sig selv en naturlig reaktion på en presset situation. Uden stress ville vore chancer for at overleve et angreb fra et vilddyr, eller måske endda et frembrusende tog, være minimale. Stress sætter os i stand til at reagere umiddelbart og med stor styrke og høj hastighed. Derfor er det faktisk gavnligt at føle stress inden eksempelvis en sports præstation – kroppen er i stand til at yde mere, når den er under øjeblikkelig stress.

Der hvor stress går hen og bliver farligt, er når den udvikler sig til at være en permanent tilstand. Krop og sind er simpelt hen ikke bygget til at køre i så højt et gear over en længere periode. Samtidig sker der det, at visse vitale krops funktioner som for eksempel fordøjelsen bliver nedprioriteret under stress, hvor al den fysiske energi går til musklerne – og så er grunden lagt for fordøjelses besvær, mavepine og irritabel tyktarm.

Det samme gælder for visse kognitive funktioner så som hukommelsen. Og derfor vil såvel hukommelse som den dybe koncentrations evne ryge sig en tur ved kronisk stress. Det er desværre ikke unormalt, at stress ramte mennesker udvikler deciderede skader på hjernen.

Hvordan kommer jeg ud af stress?

Nøglen til at komme ud af stress er først og fremmest at geare ned. Dernæst kan du med hjælp fra en dygtig autoriseret psykolog gennemgå en stress behandling, som vil hjælpe dig med at samle dig selv op, og samtidig styrke dig i din hverdag. Du kan få hjælp til stress behandling i Skive hos autoriseret psykolog Grethe Drejer – læs mere på grethedrejer.dk