meditation bevægelse

Få det bedre med meditation i bevægelse

Få det bedre med meditation i bevægelse

Drømmer du om at lære at meditere – men har du svært ved at sidde stille i længere tid, måske på grund af smerter, spændinger eller ubehag? Så kan det være, at Qi Gong er noget for dig.

Hvad er Qi Gong?

Qi Gong er, kort fortalt, meditation i bevægelse. Man kan beskrive Qi Gong som en form for gymnastik, hvor hver enkelt bevægelse og øvelse har et formål. På den måde kan Qi Gong sammenlignes med yoga. Forskellen er blot, at hvor yoga kan være meget fysisk krævende, kan alle udføre Qi Gong. Qi Gong udføres stående, og benytter sig af bløde og naturlige bevægelser, som udføres i simple mønstre.

Disse øvelser er udformet på baggrund af viden fra den klassiske kinesiske medicin, som baserer sig på et taoistisk verdens og menneske syn. Filosofien bag Qi Gong er, at bevægelserne skal gavne såvel kroppen som sjælen. Gennem fordybelse og stilhed i bevægelserne opnås en nærmest meditativ tilstand, som giver en følelse af ro og nærvær.

Hvordan virker Qi Gong?

Når du på regelmæssig basis dyrker Qi Gong, vil du kunne opnå mange positive virkninger. Der er gode indikationer for at de rolige og kontrollerede bevægelser i Qi Gong styrker udøveres led, sener og muskler, og der er meget, som tyder på, at udøvelse af Qi Gong også har en positiv effekt på central nervesystemet.

Med Qi Gong kan du reducere symptomer på stress, angst og depression, lige som du kan styrke hukommelse og din evne til læring. Du vil få en øget bevidsthed om din krop, og opnå et højnet nærvær med dig selv. Og så er der mange Qi Gong udøvere, som oplever, at de får mere energi og overskud i hverdagen blot ved at dyrke Qi Gong en eller to gange om ugen.

Du kan læse mere om Qi Gong på https://qigongkurser.dk/