øreakupunktur

Få det bedre med øreakupunktur

Få det bedre med øreakupunktur

Måske har du hørt om akupunktur, som er en gammel østerlandsk behandlingsform baseret på det kinesiske medicinske paradigme. Ved akupunktur placeres tynde nåle på bestemte punkter rundt omkring på det menneskelige legeme. Formålet med akupunktur er at fjerne blok

eringer i legemets energi baner, også kendt som meridianerne, i hvilke livs energien – qi eller chi – gerne skulle flyde frit. Når der er blokeringer i disse baner forstyrres legemets og sjælens balance, og der opstår sygdom eller smerter. Med akupunktur kan blokeringerne opløses, og energien atter flyde frit. På den måde kan kroppen hjælpes med at genfinde sin harmoni og dermed blive bedre rustet til at helbrede sig selv samtidig med at dens naturlige forsvar styrkes så den bliver bedre til at modstå fremtidig modgang.

En ny spiller på banen er øreakupunktur, som har sine helt egne formål. I det følgende kan du læse mere om denne nye spændende disciplin.

Hvad er øreakupunktur?

Øreakupunktur, også kendt under betegnelsen auriculotherapy, er en videre udvikling af den traditionelle kinesiske akupunktur som involverer placering af nåle, plastre eller magneter på bestemt punkter på og omkring øret. Disse punkter menes at svare til specifikke organer, emotioner eller sensoriske følelser.

Øreakupunktur menes at være særdeles effektiv i forhold til behandling af – og lindring af symptomer forbundet med – tilstande så som kroniske smerter (her under i særdeleshed lændesmerter) migræne, angst, søvnløshed, smerter forbundet med kræft og kemoterapi, vægttab, depression, fordøjelsesproblemer og diverse allergier. Der ud over anvendes øreakupunktur ofte i forbindelse med misbrugsbehandling og behandling af afhængighed.

Hvor kan jeg få øreakupunktur i Skælskør?

I Skælskør finder du Klinik Dam som tilbyder øreakupunktur ved uddannet akupunktør Gitte Dam Gensmann. Gitte har mange års erfaring med såvel traditionel akupunktur som triggerpunkts akupunktur og øreakupunktur. Du kan læse mere om Klinik Dam, og booke tid online via hjemmesiden klinikdam.dk