tandlæge

Få hjælp til sundere tænder hos din lokale tandlæge

Få hjælp til sundere tænder hos din lokale tandlæge

Hvis du ønsker at bevare dit blivende tandsæt intakt resten af dit liv bør du besøge din tandlæge mindst én gang om året. Dette er nemlig den eneste skudsikre måde hvorpå du kan forebygge alvorlige lidelser i dine tænder og i dit tandkød.

Når du sætter dig i tandlæge stolen og gaber op giver du nemlig tandlægen og tandplejeren mulighed for at undersøge såvel tænder som gummer og resten af mundhulen for indikationer på begyndende dårligdomme. Selv om dine tænder ser fine ud i dit badeværelses spejl er det nemlig langt fra sikkert at der ikke skjuler sig ansatser til eksempelvis karies eller parodontose under tandkødsranden eller mellem de enkelte tænder. Disse kan udvikle sig over tid uden at du opdager det før løbet er kørt.

Når først tandpine og blødende tandkød melde sig på banen er det for sent med en forebyggende indsats. Og så kan du risikere at skulle tilbringe endnu mere tid i tandlægestolen, med såvel lomme som tand smerter i udsigt.

Du kan forebygge lidelser i tænder, tandkød og mundhule med et årligt tandlæge besøg

Derfor bør du mindst en gang om året sætte en halv til en hel time af til et tand eftersyn og en grundig rensning af tænder og tandkød. Ved et sådant tandlæge besøg vil tandlægen typisk foretage en grundig undersøgelse af tænder og tandkødslommer. Ved hjælp af røntgen optagelser er det muligt for tandlægen af se hvad der foregår under tandkødets kant, i dine tandkødslommer og mellem dine tænder. I tilfælde af at der er ved at opstå en skade eller sygdom kan tandlægen hurtigt sætte en forebyggende behandling i værk.

Find din lokale tandlæge i Århus

Det er altid en fordel at have en fast tandlæge tæt på sin bopæl. I Århus finder du Tandlægerne på Stjernepladsen – en velrenommeret og centralt beliggende klinik. Læs mere på stjerneklinik.dk