psykolog

Find den rette erhvervs psykolog til din virksomhed

Find den rette erhvervs psykolog til din virksomhed

Måske kender du mestendels til psykologens arbejde som terapeut. De fleste privat praktiserende psykologer tilbyder individuel samtale terapi, kognitiv terapi eller andre former for en til en behandlings forløb. Mange psykologer tilbyder også gruppe terapi sessioner, eller par og familie terapi. Men der findes også en særlig kategori af psykologer, som arbejder med mennesker i en erhvervsmæssig sammenhæng. Disse psykologer kaldes for erhvervs psykologer, og har specialiseret sig i at anskue individet i forhold arbejdspladsens dynamikker og strukturer.

Hvad laver en erhvervs psykolog?

En erhvervs psykolog er, ligesom alle andre autoriseret psykologer, uddannet cand.psych. eller cand.pæd.psych. fra et universitet eller lignende læreanstalt. Herefter har vedkommende gennem Dansk Psykolog Forening opnået autorisation til at praktisere psykologi på privat basis, og har siden specialiseret sig inden for erhvervs psykologi.

En erhvervs psykolog beskæftiger sig ofte med personligheds tests, som er udviklet til brug i forbindelse med rekruttering og team building. Med personligheds tests er det muligt at udvælge medarbejdere, som passer til bestemte roller i en afdeling, eller som har den rette profil til at kunne udfylde en rolle som leder på et højere niveau.

Der ud over vil en erhvervs psykolog typisk have kompetencer inden for coaching, leder udvikling og konflikt håndtering. Hvis en virksomhed vælger at tilknytte en erhvervs psykolog, vil vedkommende ofte fungere som mægler i konflikt situationer, og spille en stor rolle inden for HR.

En virksomheds psykolog vil også kunne hjælpe i forbindelse med stress og trivsels samtaler, og kunneudføre coaching af såvel enkelte medarbejdere som teams.

Hvor finder jeg en dygtig erhvervs psykolog i Ringsted?

Er din virksomhed beliggende i det midtsjællandske, og har du brug for en dygtig erhvervs psykolog eller medarbejder coach, kan du med fordel kontakte autoriseret psykolog Elin Wagner. Du kan læse mere, og kontakte Elin Wagner, via hjemmesiden http://www.psykologiskcoaching.dk/