Tandlæge Frederikshavn

Gå trygt til tandlæge i Frederikshavn

Gå trygt til tandlæge i Frederikshavn

Tandlægebesøg er vigtigt for mundhygiejnen og det generelle velvære. Regelmæssige undersøgelser og rengøringer kan hjælpe med at forebygge problemer som karies, tandkødssygdomme og andre tandproblemer. En tandlægeundersøgelse omfatter en grundig undersøgelse af tænder, tandkød og mund for at opdage eventuelle problemer. Under en rengøring undersøges plak og tandsten, og tandlægen vil også kigge efter tegn på karies, mundkræft og tandkødssygdomme.

Forebyg karies og tandkødsbetændelse med regelmæssige tandlægebesøg

Karies er huller i tændernes emalje forårsaget af bakterier, som kan føre til infektion, hvis de ikke behandles. Når hullet ætser sig igennem emaljen, kan det forårsage smerter og følsomhed over for varm eller kold mad.

Gingivitis er en almindelig type tandkødssygdom, som kan ramme alle, men som er mere udbredt hos voksne. Den opstår, når bakterier i plak ophobes og irriterer tandkødet. Dette kan føre til rødme, hævelse, ømhed og blødning ved tandbørstning eller tandtråd. I nogle tilfælde kan det endda forårsage dårlig ånde. Hvis det ikke behandles, kan gingivitis udvikle sig til parodontitis, som kan føre til tandtab og andre alvorlige sundhedsproblemer.

Tandlæge Frederikshavn

Risikofaktorer for udvikling af tandkødsbetændelse omfatter dårlige tandhygiejnevaner som f.eks. ikke at børste og bruge tandtråd regelmæssigt, mundtørhed på grund af visse lægemidler, rygning eller tygning af tobaksprodukter og visse kroniske sygdomme som f.eks. diabetes, der kan undertrykke immunsystemet. Stress og aldring er også kendte risikofaktorer for tandkødsbetændelse, da kroppen producerer færre antistoffer til bekæmpelse af infektioner med alderen.

Behandling af tandkødsbetændelse omfatter etablering af gode mundhygiejnevaner ved regelmæssig tandbørstning to gange om dagen med fluoridtandpasta og tandtråd én gang dagligt, fjernelse af plak ved tandskalning og rodplaning, behandling af eventuelle underliggende medicinske tilstande, reduktion af stress, rygestop, styring af ernæringen ved at begrænse sukkerindtaget og sørge for regelmæssige tandlægeundersøgelser og tandrensninger.

Med den rette behandling og vedligeholdelse kan tandkødsbetændelse vendes, før den udvikler sig til parodontitis. Klik ind og bestil tid til dit første besøg hos den nærmeste tandlæge i Frederikshavn på teamloevetand.dk.