sport

Hvad er det rigtige løbeudstyr for dig?  

Hvad er det rigtige løbeudstyr for dig?  

Der findes meget forskelligt løbeudstyr i dag, så det kan måske virke lidt overvældende, hvilket løbeudstyr man egentlig har brug for. Der er ingen grund til at anskaffe sig en masse udstyr, som man ikke helt ved hvad skal bruges til eller hvad det ville være til gavn for. Måske har du blot lyst til at forkæle dig selv med noget nyt udstyr til din træning eller også står du og har opdaget et behov, som du gerne vil have dækket under din træning. Det kunne fx være noget, som du har følt har været et problem for dig på dine løbeture. Som løber gælder det om at fjerne alt hvad der kunne komme i vejen for en god løbetræning. Når man løber, skal der ikke være noget i vejen, man skal kun koncentrere sig om kun at løbe. Det kan man ikke, hvis der er ting, som er i vejen eller irriterende for en.

Konkurrence kan holde din motivation oppe

Noget løbeudstyr, som kan være til stor gavn for mange, er et sportsur. Med et sportsur, vil du kunne holde styr på din puls, tid og antal kilometer. Så kan du sætte delmål for din træning og på den måde konkurrere med dig selv. Det kan holde motivationen oppe for mange, fordi man gerne vil nå næste mål – og hvis ikke man når sit mål på løbeturen, så kan det være skuffende men også utrolig motiverende, til at gøre det bedre næste gang.

Det kan være svært at holde motivationen ved lige, og løbeudstyr behøver ikke altid at være udstyr, som gør det nemmere for dig, fx i form af opbevaring af vanddunke eller telefoner. Det kan også sagtens være udstyr, som hjælper på din motivation og dit engagement. Det kan et sportsur i den grad. Du kan finde sportsure i dag, som er rigtig flotte. Der er feminine ure til kvinder og mere rå ure til mænd – alt efter hvad man er til. Mange går endda med deres sportsure til dagligt i dag og ikke kun når de løber. Med et sportsur kan du også holde styr på de forbrændte kalorier og udregne intensiteten af dine løbeture. På nogle af de smarte ure der findes i dag, kan du også måle din fitnessalder og sammenligne med din faktiske alder – og dermed kan det motivere dig til at blive skubbet i den rigtige retning, hvis der er behov for det.

Vælg løbeudstyr som gør din træning nemmere

Meget af det løbeudstyr, som du kan finde i dag, er blevet lavet i forbindelse med at der er opstået et behov hos mange løbere. Man fandt fx hurtigt ud af, at det er en belastning at løbe med en vanddunk i hånden, så derfor er der lavet et løbebælte, hvor der er indbygget plads til vanddunken, så den ikke er i vejen på løbeturen. Derudover er der lavet et hav af forskellige trådløse høretelefoner, som kan forbindes til din telefon via Bluetooth, så du ikke skal tænke på at ledningen fra høretelefonerne er i vejen hele tiden. Man kan tage det et skridt videre og tage sin telefon i en holder på overarmen, så din telefon sidder fast på armen under hele løbeturen, så du ikke skal tænke på at løbe med den i hånden. Derudover kan du rent faktisk forbinde din telefon til dit sportsur, så du kan styrer musikken fra uret. Alt løbeudstyr i dag, er her for at gøre træningen nemmere for løbere. Det eneste man egentlig burde koncentrere sig om, er at løbe afsted i fuld fart og yde sit bedste, og det kan det rette løbeudstyr hjælpe dig med.