Hvad har du lige lyst til af mad?
Det evindelige spørgsmål med, hvad man skal have at spise. Man kan aldrig undgå det op til flere gange i løbet af et døgn – specielt ikke det famøse aftensmåltid, hvor hele familien gerne skal være samlet her som et af de eneste tidspunkter på dagen.
Nogle gange har man det store overskud til at lave en stor anretning og måske forsøge sig frem med at lave noget, man aldrig har prøvet før.
Andre gange skal man have gæster på besøg, så man virkelig gør noget ud af det og får forberedt sig i god tid i forvejen med det rette kød, hvortil man ender med at lave en treretters-menu.
Så er der også de gange, hvor man bare er død på overskud efter en lang arbejdsdag, så man bestiller udefra eller tør noget op fra fryseren, der kan passe sig selv, mens man slapper af.
Specielt sidstnævnte er at foretrække efter en lang nat i byen dag forud.
Visse tidspunkter gør man også sig selv efter i sømmene og indser, at man måske skal have en periode, hvor man spiser sundere, fordi man gerne vil tabe sig; eller man har indset, at det er på tide, man omlægger ens livsstil, fordi man ikke har godt af at leve på den måde med usund mad, som man gør det.
Specielt det sidstnævnte kan være svært at lave om, hvis man har været vant til at spise noget bestemt i så lang tid, og så skal man til at lægge ens vaner radikalt om, og måltider er jo vitterligt noget, som vi ikke kan leve uden, så den slags betyder meget for en.
Vi har endda ikke nævnt alle de ting med, når folk er allergiske overfor noget, de er kræsne, eller de har fået en grille med, at der er nogle ting, de ikke vil spise af den ene eller anden grund.
Det er ikke nemt med alt det mad.