stress

Hvorfor får man stress?

Hvorfor får man stress?

Der er ikke nogen entydig forklaring på hvorfor nogle mennesker udvikler stress. Den bedste forklaring indebærer et sammenrend af mange forskellige faktorer – høje forventninger til sig selv som kollega, arbejdskraft, kæreste eller ægtefælle og eventuelt forælder, stort arbejds- og karriere pres, og alt for mange opgaver over en længere periode. Hertil kommer dårligt arbejdsmiljø og ringe ledelse på arbejdspladsen, hårde og opslidende livs begivenheder (for eksempel dødsfald eller sygdom i familien, en grim skilsmisse eller fyring med ledighed til følge) og en uhensigtsmæssig livsstil.

Alle disse faktorer kan bidrage til udviklingen af kronisk stress, som er utroligt opslidende og belastende for såvel krop som psyke. Det er desværre ikke ualmindeligt, at mennesker, som lader sig langtids sygemelde med stress, ikke kommer tilbage – hverken til den pågældende arbejdsplads eller til arbejdsmarkedet i det hele taget. Og derfor er det meget vigtigt, at der i tide sættes ind over for stress hos den enkelte, og at der tages hånd om stress ramte individer, således at sygdommen ikke får lov at udvikle sig fatalt.

Hvordan behandles stress?

Er du blandt dem, som i det daglige mærker stress symptomer så som hjertebanken, trykken for brystet, åndenød, smerter og spændinger i kroppen samt tunnelsyn, svimmelhed og koncentrations besvær? Har du ofte vanskeligt ved at fald i søvn på grund af bekymringer og tankemylder – og er din lunte blevet mærkbart kortere inden for en overskuelig periode? Så bør du hurtigst muligt søge hjælp – og helst af den terapeutiske slags.

Hos stress ekspert Lars Roed Andersen kan du være sikker på at være i de bedste hænder, når du ønsker en effektiv behandling mod stress. Psykoterapeut Lars Roed Andersen har i mange år med stor succes behandlet stress patienter, og sørget for, at de fik de rette værktøjer til at håndtere deres stress. Læs mere på larsroedandersen.dk