Røntgenundersøgelse

Hvornår har jeg brug for en røntgenundersøgelse?

Hvornår har jeg brug for en røntgenundersøgelse?

Når du er kommet til skade med eksempelvis din skulder, dit knæ, dit håndled eller din ankel er det en god idé at kontakte din læge. Især hvis hævelsen ikke falder efter et par dage og der optræder misfarvninger i området. Så er der nemlig meget der tyder på en alvorlig skade, og ikke blot en mild forstuvning.

Din læge kan ikke umiddelbart ved at mærke på dit led vurdere om der er tale om et brud. Derfor vil han eller hun typisk henvise dig til en røntgenundersøgelse på en røntgenklinik.

Ved en røntgenundersøgelse er det nemt at se om en knogle er brækket eller om der er slået en flig af knoglen. Røntgen strålerne gennemlyser nemlig alt det bløde væv så som muskler, blodkar, bindevæv, sener og slimsække, og standses kun af de hårde knogler og i nogen grad brusken.

Et røntgen billede vil således med al ønsket tydelighed vise alt hvad er skal bruges for at stille en diagnose. Og så kan lægerne på røntgenklinikken sende besked til din læge, som kan foretage yderligere foranstaltninger – for eksempel henvisning til operation eller bandagist.

Hvor kan jeg få foretaget en røntgenundersøgelse i København?

Hvis du er bosat i Region Hovedstaden kan du frit vælge mellem alle de forskellige røntgenklinikker som hører til denne region. Ønsker du en centralt beliggende røntgenklinik som ligger tæt på offentlig transport kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold.

Røntgenklinikken Nørrevold udmærker sig samtidig ved at have utroligt kort ventetid. Til en enkelt stående røntgenundersøgelse kan man typisk komme til samme dag som henvisningen er udstedt. Der ud over er klinikken befolket med såvel kompetent materiale som med det nyeste udstyr til billed diagnostik – såvel når det gælder røntgen som ultralyds undersøgelse.

Når du har fået din henvisning kan du således trygt henvende dig hos Røntgenklinikken Nørrevold – læs mere på noerrevold.dk