kiropraktor

Kan en kiropraktor fjerne rygsmerter?

Kan en kiropraktor fjerne rygsmerter?

Lider du af smerter i ryggen, er det vigtigt at få fastlagt årsagen til disse smerter. Smerter i ryggen kan for eksempel skyldes overbelastning af musklerne i ryggen på grund af tunge løft og uhensigtsmæssige arbejds stillinger. Her vil en kiropraktor kunne hjælpe med aflastende manipulation, og en justering af eventuelle skævheder, denne overbelastning måtte have forårsaget.

Du kan også opleve smerter i ryggen som følge af en gigt sygdom – også her kan en kiropraktor hjælpe med justering af leddene. Er der tale om slidgigt, vil smerterne kunne fortage sig i en periode ved en behandling, men det er som regel nødvendigt med jævnlige behandlinger for at opnå et længere varende resultat. Hvis dine smerter skyldes en sygdom i ryggen, for eksempel en begyndende Scheuermann, bør du supplere dine behandlinger med træning og øvelser for at styrke ryggens muskulatur. Og har du en diskusprolaps, bør du få en lægelig vurdering i forhold til nødvendigheden af en eventuel operation.

Hvordan arbejder en kiropraktor?

En kiropraktor arbejder primært med manipulation af leddene i kroppens bevæge apparat, med henblik på at justere leddenes stilling. Derved genskabes balance i kroppen, som kan være gået tabt ved lang tids forkert anvendelse af denne – for eksempel ved kontor arbejde i siddende stilling, eller ved hårdt fysisk arbejde.

Du kende måske mest kiropraktoren for det famøse knæk, som kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste. Men kiropraktorens arbejde består i langt mere end det. Kiropraktoren skal blandt andet vurdere, hvorfra dine smerter stammer. Nakkesmerter behøver ikke at have en fejlstilling af nakkens strukturer som primære årsag – de kan skyldes en skævhed i bækkenet, som igen kan være forårsaget af kompensering i forbindelse med et skadet knæ.

Leder du efter en dygtig kiropraktor i hammel, kan du med fordel kontakte Kiropraktoren i Hammel på kiropraktoren-hammel.dk