stress kursus

Kom på stresskursus hos anerkendt klinisk traumepsykolog

Kom på stresskursus hos anerkendt klinisk traumepsykolog

Stress er en tilstand, som bør tages meget alvorligt. I titusindvis af mennesker rammes hvert eneste år af alvorlig stress, og mange døjer med slemme følgevirkninger efter en længere periode med kronisk stress. Det er derfor vigtigt, at du, såfremt du er i farezonen for at gå ned med stress, finder de rette redskaber til at holde dig oven vande.

Hvordan får jeg styr på stress?

Måske har du fået at vide at du bare skal slappe af og måske lade dig sygemelde fra dit arbejde når du bliver ramt af stress. Dette er den gængse måde hvorpå arbejdsgivere håndterer stress hos medarbejdere. Problemet er at dette sjældent hjælper noget i sig selv.

Du vil typisk kunne mærke en bedring hvis du giver dig selv lov til at ”tage lidt fri” fra de ting som stresser dig. Problemet er bare at når hverdagen vender tilbage efter et par måneders sygemelding er det langt fra sikkert at du er rustet til at genoptage den. Så vil de gamle mønstre gentage sig – og du vil højst sandsynligt opleve at blive ramt af stress på ny.

Derfor er det smart at finde en ny måde hvorpå du kan håndtere din situation når du er ramt af stress. Her er det først og fremmest vigtigt med en form for bevidstgørelse. Når du kender de mekanismer som er med til at udløse stress hos dig vil du også være bedre i stand til at håndtere situationen.

Hvis du ændrer på dine tankemønstre omkring stress vil du kunne bevæge dig ud af den onde cirkel og finde et nyt perspektiv som kan hjælpe dig videre i stedet for at holde dig fast. Og så vil du gradvist kunne arbejde dig ud af den onde stress cirkel.

Hos Center for Beredskabspsykologi kan du finde stress kurser som kan gøre dig klogere på stress håndtering. Læs mere på beredskabspsykologi.dk.