alkoholbehandling

Kom videre i dit liv med en alkoholbehandling

Kom videre i dit liv med en alkoholbehandling

Er du kommet ud i et afhængighedsbetinget misbrug af alkohol, og er det begyndt at skabe problemer i din tilværelse? Så bør du opsøge et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling.

Hvori består en vellykket alkoholbehandling?

En alkoholbehandling bør, såfremt misbruget ikke skal opstå på ny, være af længere varende karakter. Der bør indgå forskellige former for terapi og psykolog behandling i en alkoholbehandling således at det ikke kun er de overfladiske symptomer der behandles.

Misbruget bunder for de fleste alkoholikeres vedkommende i dybere liggende årsager. Og det er vigtigt at komme ordentligt til bunds i disse hvis såvel den mentale som den fysiske afhængighed skal under kontrol.

Samtidig kan det i mange tilfælde være nødvendigt at indlogere den misbrugsramte på et behandlingscenter. På den måde kommer han eller hun væk fra sit vante miljø og de rammer som er befordrende for misbruget.

Hvordan foregår en alkoholbehandling?

En alkoholbehandling med indlogering vil typisk forløbe over cirka fem uger – og du vi l bo på behandlingscenteret hele vejen igennem.

Når du lader dig indlogere til behandling på eksempelvis Behandlingscenter Stien vil der blive taget hånd om dit misbrug fra dag et. Er du alkoholiker eller anden form for substans misbruger vil du først og fremmest skulle gennemgå det der kaldes afgiftning eller afrusning.

Her vil du opleve hårde abstinenser. Men da du er under opsyn af kompetent sundhedspersonale vil du kunne få lindret de værste abstinens symptomer med eksempelvis mild medicin, zoneterapi, varme bade eller urtete. Og herefter kan det egentlige behandlings forløb påbegyndes.

Det er vigtigt at du tager dit behandlings forløb særdeles alvorligt. En alkoholbehandling kan kun lykkes hvis man virkelig er motiveret. Dette gælder især efter selve alkoholbehandlingens ophør, hvor du selv skal arbejde på at bygge dit liv op uden misbrug og afhængighed.

Du kan læse mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk.