børnetandlæge

Kunne man bare blive hos ens børnetandlæge for evigt!

Kunne man bare blive hos ens børnetandlæge for evigt!

Der er hovedsageligt to grunde til, at når børn overgår til at blive voksne, så lemper de på det med at gå til tandlæge, hvor der endda kan gå længe mellem, at de overhovedet får set på deres tænder:

1) De har ikke budget til det, mens de er studerende, for det er jo gratis, mens man er ung.

2) Man havde en dårlig oplevelse med en børnetandlæge, så man er mildest talt ikke vild med at komme til en tandlæge igen, fordi man næsten har fået tandlægeskræk af det og tror, at alle tandlæger er dårlige.

Desuden var ens forældre jo nok gode til at sende en til tandlæge, når man var lille og ung, hvor man nu selv skal sørge for det.

De to grunde kan også overlappe hinanden.

Derfor er det uhyrligt vigtigt, at man allerede helt fra start kommer til en god tandlæge for børn.

Den børnetandlæge leder dig videre til en voksentandlæge

For hvis man kommer til sådan en god børnetandlæge, så vil man få et godt udgangspunkt for at forstå, at det ikke er farligt, og med tiden kan man også klare at komme i tandlægestolen, uden ens forælder skal med.

Man lærer også, hvorfor det er vigtigt med god tandhygiejne.

Man bliver forhåbentligt også ledt videre til en tandlæge, som man kan gå til som voksen, og så lærer man at lægge penge til side til denne, om man er på SU eller ej.

Nogle vælger faktisk at have den voksentandlæge hele livet, selvom de flytter rundt, fordi de har så gode oplevelser ved vedkommende, som man havde det ved at gå til børnetandlægen hele ens ungdom.

Det bliver næsten en katastrofe for en, hvis ens voksentandlæge ikke kommer til at være der længere, men siden man fik en god begyndelse som barn, så er man nu ikke bange for at skifte.