akupunktur

Professionel akupunktur i Herning

Professionel akupunktur i Herning

Inden for disciplinen akupunktur, som i bund og grund handler om helbredelse ved nålestik, findes flere forskellige discipliner. De mest anvendte er akupunktur som smerte lindring, hvor nålene anvendes på musklernes trigger punkter, samt traditionel kinesisk akupunktur og øre akupunktur.

Hvad er traditionel kinesisk akupunktur?

Traditionel kinesisk akupunktur tager udgangspunkt i den taoistiske filosofi og det verdens syn, som ligger til grund for det i fjernøsten herskende medicinske paradigme. Her anskues det menneskelige legeme som bestående af en række energi baner kaldet meridianerne. I meridianerne flyder den livgivende og skabende energi kaldet Qi eller Chi, som sørger for at kroppen, sjælen og sindet holdes i balance livet igennem.

Hvis meridianerne blokeres, kan energien ikke længere flyde frit og efter hensigten. Så vil der opstå ubalancer fysisk såvel som psykisk, og de vil give anledning til diverse lidelser, smerter og dårligdomme. Inden for denne tradition kan blokeringerne opløses ved at indføre tynde nåle strategiske steder på kroppen. Når du besøger en akupunktør, vil du således opleve at få placeret nåle i ansigtet, på kroppen eller på hænder og fødder alt efter lidelsens art og dit mål med akupunkturen.

Hvad er øre akupunktur?

Øre akupunktur er en lidt anden disciplin inden for akupunktur, hvor der arbejdes med refleks zoner placeret på det ydre øre. Her er filosofien, at øret har zoner, som modsvarer forskellige steder på legemet – lidt lige som i zoneterapi. Når du bliver behandlet med øre akupunktur, vil du således udelukkende opleve at få sat nåle eller magneter på dit ydre øre.

Hos Rygcenter Midtvest behandles med såvel traditionel kinesisk akupunktur som med øre akupunktur, afhængig af lidelsens art. Du kan også få smertelindrende akupunktur efter din kiropraktoreller fysioterapeut behandling for at forstærke virkningen af denne.

Vil du bestille tid til professionel akupunktur Herning, kan du gøre det via rygcentermidtvest.dk