fodterapeut

Sådan plejer du dine fødder

Sådan plejer du dine fødder

editorial

For de fleste af os har tætsiddende sko på i mange timer om dagen. Man bør tage sig tid til at pleje sine fødder, da de udsættes for meget i løbet af en dag, især hvis man går og står meget. Her kommer en række tips til, hvordan du bedst kan pleje dine fødder.

Bær åndbare strømper og vask dine fødder hver dag

Åndbare strømper, i f.eks. bambus eller Merino-uld transporterer sveden væk fra dine fødder. Det er en fordel, da der ellers kan blive skabt et fugtigt miljø omkring dine fødder. For meget fugt kan kan give ubehag, og bør derfor undgås. Det er desuden vigtigt at vaske sine fødder hver dag, og sørge for at tørre dem grundigt.

fodterapeut

Fodbad, fodpleje og fugt

Ca. en gang om ugen er det en god idé at tage fodbad med en god fodbadesalt. Dette er med til at blødgøre fødderne og give en bedre blodcirkulation. Har du meget hård hud på fødderne, kan du vælge at eksfoliere dine fødder efter at have taget et fodbad. Dette kan gøres med enten en fodfil, pimpsten eller noget så simpelt som den grove side af en ren køkkensvamp. Når huden under fødderne er blevet eksfolieret, har du åbnet for en masse bittesmå porer i huden. Efter eksfolieringen er det derfor en god idé at tilføje fugt til fødderne. Her kan du bruge en fed fugtighedscreme, og evt. tage et par sokker på efter at du har smurt dine fødder ind i creme. Gør du dette om aftenen, lige inden du går i seng, vil du vågne op med fødder der er bløde og lækre.

Derudover bør du forsøge at undgå ligtorne. Ligtorne er ubehagelige og kan give mange gener. Du kan undgå ligtorne ved bl.a. at gå i sko, der hverken er for små eller for store. Døjer du med ligtorne, kan du med fordel kontakte en fodterapeut i Kolding, der kan hjælpe dig med at få friske og pæne fødder igen.