Fiskerestaurant

Smag på de danske retter

Smag på de danske retter

editorial

Vil du gerne prøve at smage på ægte danske retter? Der findes en masse klassiske danske retter, der alle er super smagsfulde og godt toppet med en masse smør. Hvis du ikke har fået smagt din del af de klassiske danske retter, så kan du komme i gang i dag. I dette indlæg vil vi komme omkring tre forskellige danske retter, som du bare må prøve.

 

Fiskerestaurant

 

Stjerneskud

Den første danske ret på vores liste er stjerneskud. Et stjerneskud er at finde på diverse danske fiskerestauranter rundt omkring i landet. Det er en ret, der består af to forskellige slags stegt fisk. Det er som regel torsk eller rødspætte. Ovenpå disse stegte fisk får du rejer, mayonnaise og rogn på toppen.

Det serveres med en skive citron, som du kan presse saften ud af over fiskeretten. Navnet stjerneskud stammer fra det faktum, at retten ligner en stjerne, når den serveres. Du kan stort set få denne klassiske danske ret på enhver fiskerestaurant i Jylland eller Sjælland.

 

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler

Den næste klassiske danske ret er stegt flæsk med persillesovs og kartofler. Dette er en meget traditionel dansk ret, der rent faktisk er vores nationalret. Den er lavet med stegt svinekød, kartofler og en persillesovs. Retten serveres normalt med æblemos ved siden af. Du kan få denne lækre ret på mange traditionelle restauranter rundt omkring i landet eller så kan du give dig i kast med at lave den selv.

 

Frikadeller med sovs og kartofler

Den sidste klassiske danske ret på vores liste er frikadeller med sovs og kartofler. Denne ret er lavet af hakket okse-, svine- eller kalvekød, som er blandet med brødkrummer, løg, salt og peber. Blandingen bliver derefter stegt og serveret med sovs og kartofler. Frikadeller kan spises hele året rundt og er klart en favorit blandt danskere.